Foshnjet i përdorin këmbëzat e tyre si ndjenjë të plotë. Ato janë shumë të ndjeshëm dhe i ndihmojnë fëmijës që ta njohë botën rreth tijë. Këmba e foshnjës është e përbër nga jo të zhvilluarat, eshtra të buta të cilat përngjajn në kërc dhe e bëjnë të njëjtën shum të butë.
Këpuca jo e përshtatshme mund të sjellë probleme të mëdha në procesin e zhvillimit të këmbës. Njëkohësisht, foshnja nuk mund të cakton se këpuca që e mbath a i përshtatet në këmbëzën e vetë për madhësi apo gjerësi.
Zhvillimi i këmbëve është një proces i gjatë, në të cilin kërcet bëhet më e vështirë dhe më të qëndrueshme. Këmbët janë të formuar plotësisht pas moshës gjashtë apo shtatë vjeçare.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *