Më e rëndësishmja gjatë zgjedhje së këpucëve për fëmij është materiali. Ai duhet të jetë natyror dhe i butë, që të mund këmba nëpërmjet tijë të merrë frymë dhe të lëviz lirshëm.
Duhet të jeni të sigurt se këpucët:
• e mbërthen zogëzën e këmbës(deri në moshën 4-vjeqare)
• ka shollë fleksibile dhe që nuk rrëshqet
• ka shtresë/bazë të fortë,me qka pengohet zhvendosja/lëvizja e këmbës brenda këpucës
• përmbajn ose lidhëse ose ngjitëse të cilat ofrojnë stabilitet
• kan hapësir të mjaftueshme për zhvillim natyror dhe rritje të këmbës
Këpucët e fëmijëve nuk duhen të kenë shput të ngritur (të lartë). Kto këpuc mund të përdoren vetëm për raste speciale.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *