Кога купувате детски обувки, најдобро е детето да биде со вас. Доколку тоа не е можно, тогаш понесете со себе скица од ногата на вашето дете. Задолжително е таа да биде за 12 милиметри поголема од сите страни зошто детското стапало треба да биде слободно во обувката. Кога ќе ги пробувате обувките на детето не треба да употребите сила за да го внесете детското стапало во неа, напротив – ножето треба слободно да влезе во обувката и да се приспособи на неа, а платното од долниот дел треба да биде прилепено за стапалото.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *